Itālijas valdzinājums uz diviem riteņiem
CNN apbalvo - Vespa - labākais dizains pēdējo 100 gadu laikā. Ziņas

Pasaules Industriālo Dizaina dienu 2013 laikā, amerikāņu TV pārraide CNN lūdza 12 starptautiskos ekspertus, kas ir atzīti visā pasaulē dizaina jomā, noteikt idejas, kas nosaka rūpniecības radošo pieeju pēdējo 100 gadu laikā.
Risināt šo aizraujošu tēmu tika dota iespēja amerikānim Dick Powell - projektēšanas aģentūras Seymour Powell dibinātājam, holandiešu dizainerim Daan Roosegaarde, Velsas rūpniecības dizainerim Ross Lovegrove, japāņu dizainerim Yoshiro Nakamatsu, itāļu Continuum līdzdibinātājam un galvenajam dizainerim Gianfranco Zaccai, Londonas dizaina muzeja direktoram Deyan Sudjic, profesoram Miles Pennington, kas vada dizaina inovāciju Karaliskajā mākslas koledžā Londonā.
Spriedums – Vespa ir daļa no dizaina vēstures. Tā ir pilnīgi revolucionārs koncepts, cilvēka radošuma lidojums, kas iekļaujama rūpnieciskā dizaina Olympus.
Pamatojums, kas ievieto Vespa šajā 12-niekā ir vēsturisks. "Vespa unisex dizains ir ģeniāls, to var vadīt gan eleganti, smalki ģērbti vīrieši, gan sievietes lietišķos kostīmiņos. Fellini to iemūžinājis savā filmā “La Dolce Vita”, to mīlēja The Beatles, Vespai ir bijusi milzīga ietekme uz kultūru un sabiedrību ".
CNN mājas lapā, Blueprint sadaļā, kur tiek apskatītas vismodernākās tendences pasaules tehnoloģijās, publicēti pilni pētījuma rezultāti.
http://edition.cnn.com/2013/06/28/tech/best-design-100-years-zaccai/index.html

 

Pētījuma rezultātā ir apkopoti tie objekti un preces ar nozīmīgu rūpniecisko dizainu, kas ir mainījušas, ietekmējušas dzīvi, vidi, darbu miljardiem cilvēku.
Starp šīm precēm iekļaujas arī Apple Mac datori 1984.g., Bang&Olufsen 2400 stereo sistēma 1979.g., lielā pasažieru lidmašīna Airbus 380, eskalators, ko radījis Frank Whittle u.c.